ABCČĆDĐEFGHIJKLLJMNNJOPRSŠTUVZŽ

Katja Grcić (1982, Split) diplomirala je njemački i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru. Stručna usavršavanja pohađala je pri Sveučilištu u Grazu (Karl-Franz Universitt) i Beču (Zentrum fr Translationswissenschaft). 2018. upisuje MA Kazališne dramaturgije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše poeziju, prozu i dramske tekstove.

Objavila je dvije zbirke poezije i kraćih proznih zapisa: "Nosive konstrukcije" (MeandarMedia, 2015.) te dvojezičnu knjigu "Ljeto / Summer" (MeandarMedia, 2017.) Iz tiska uskoro izlazi i njezina treća knjiga, prozno-dramski hibrid "Pisma Ziti" (MeandarMedia, 2020.).

Osim u domaćim, objavljivala je i u stranim časopisima kao što su Pobocza (PL) i Signaturen (DE). Sudionica je brojnih književnih festivala i manifestacija (Frankfurtski sajam knjiga, Goranovo proljeće, Splitsko ljeto, Kalibar festival, Babelsprech, Poligon i dr.).

Autorica je dramskih tekstova "Molekule" i "Smrtopis / Prekinuta veza". Njezina drama "Strah tijela od poda" osvojila je treću nagradu "Marin Držić" za 2019. godinu.

Aktivna je kao prevoditeljica, kritičarka i dramaturginja. Živi i radi u Zagrebu.Facebook! TwitThis