ABCČĆDĐEFGHIJKLLJMNNJOPRSŠTUVZŽValentina Mavretić rođena je 1993. godine u Rijeci. Diplomirala je Dramaturgiju pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, usmjerenje Dramsko pismo i filmsko pismo 2017.godine.

Piše prozu, dramske tekstove, scenarije, radi kao copywriterica.

Dobitnica je potpore Ministarstva kulture za poticanje književnoga stvaralaštva u 2016. godini za zbirku kratkih priča.

Njezin dramski tekst Kod Peregrinovih nagrađen je drugom nagradom za dramsko djelo Marin Držić za 2013.godinu te je objavljen u knjizi Nagrada Marin Držić - Hrvatska drama 2013. u izdanju Disputa 2013. godine. Praizvedba istoimenog dramskog teksta nastala je u suradnji Umjetničke organizacije THEARTE i Kazališta Trešnja 2016. godine u režiji Paola Tišljarića.

Surađuje s Hrvatskim radijom, gdje joj se 2018. godine izvode kratke radio drame Turbulencije (r:Petar Vujačić), Maske(r: Silva Ćapin) i Ljubavnici (r:Silva Ćapin).

Zastupljena je sa svojom dramom Pas radnog naziva Honda u zbirci Nove drame 2 (CeKaPE, 2015.)

Autorica je dramskog teksta i dramaturginja na kazališnoj predstavi Cvilidreta (DK Dubrava, 2014.) Kao dramaturginja surađivala je s redateljem Paolom Tišljarićem na brojim predstavama, primjerice: Geste i grimase Špire Guberine (HNK, 2014.), Nesporazum (suradnja GK Gavella i UO THEARTE, 2015.), Pisci na igrama / Dražen Katunarić : Kronos (Dubrovačke ljetne igre, 2015.), Nove pustolovine Don Quijotea (HNK, 2016.),... S kazalištem Mala scena surađivala je kao dramaturginja na predstavi Godišnja doba u režiji Ivice Šimića (2014.)
Autorica je dramatizacije i dramaturginja na kazališnoj predstavi Tristan i Izolda (Dramski studio mladih Hvar, Hvar, 2017.)
Facebook! TwitThis