ABCČĆDĐEFGHIJKLLJMNNJOPRSŠTUVZŽ


Tanja Radović rođena je 1964. godine u Karlovcu, diplomirala kroatistiku na Filozofskom fakultetu u ?Zagrebu. ??Studentsko kazalište "Ivan Goran Kovačić" (Zagreb) praizvelo joj je drame Mačja glava, Kompjutor, Iznajmljivanje vremena (1999. najbolja amaterska predstava u Hrvatskoj), Zarobljeni u crtežu, Putovanje u Plavo, u kojima je sudjelovala i kao glumica, koredateljica ili redateljica. ??Bosansko narodno pozorište u Zenici postavilo joj ?je dramu Iznajmljivanje vremena, pod nazivom ?Time sharing 3.0. (2001), a Hrvatsko narodno kaza?lište u Mostaru praizvelo joj je dramu Noćna gušte?rica (2002).

Na Hrvatskom radiju izvedene su joj vlastite radiofonske prilagodbe drama: Pomaknute ljubavi, Kuća, Kompjutor, Zarobljeni u crtežu, Putovanje u Plavo, Sunčeve pjege, Plastične đurđice, kao i kratke priče ?i radionapetice.?? SF priče ušle su joj u izbor najboljih na ISTRAKON-ovim natječajima za kratke SF i fantasy priče (2004, 2005. i 2008), kao i SFERAKON-ovom natječaju za zbirku hrvatske fantastike i SF-a (2007). ??Dobitnica je nagrade SFERA u kategoriji drame za ?knjigu Ledeno doba (2009). ??Kao hrvatski predstavnik sudjelovala je u radu Međunarodne dramske kolonije "Od teksta do predstave" (Hrvatski centar ITI, Motovun, 2001.) s dramom Gušterica. ??Član je uredništva časopisa za knjigu Tema (Zagreb, ?Centar za knjigu, 2004).

BIBLIOGRAFIJA: ??Ledeno doba knjiga drama (Zagreb, Meandarmedia, i SKUD "Ivan Goran Kovačić", 2009).?? Iznajmljivanje vremena knjiga drama (Zagreb, Meandar i SKUD "Ivan Goran Kovačić", 2001). ??Zarobljeni u crtežu (Entrapped in the Drawing) drama, objavljena je u izboru suvremene hrvatske drame na engleskom jeziku "Different voices" (izbor Boris Senker, Zagreb, Hrvatski centar ITI-UNESCO, 2003). ??Drame i kratke priče objavljuje također i u časopisima i zbornicima.Facebook! TwitThis